Шукати в цьому блозі

середу, 24 квітня 2013 р.



 Майбутнє реальності.....

https://www.youtube.com/user/lvlwlw
У іртуальні люди, безпілотні автомобілі, роздрукована на 3D-принтері їжа: чого тільки не придумає людство в найближчі роки.
Таким бачать майбутнє технологій топ-менеджери найбільших ІТ-компаній в Україні.
Майбутнє технологій
Олег Боднар, операційний директор і генеральний менеджер представництва Cisco в Україні
Останні півстоліття інтернет-трафік збільшується в геометричній прогресії, щорічно подвоюється мобільний інтернет-трафік.
За прогнозами, з 2010 року по 2020 рік обсяг даних зросте в 44 рази, і, за нашими розрахунками, до 2020 року в мережах буде працювати 50 млрд пристроїв.
На наших очах народжується Всеохоплюючий інтернет - всесвітня середу інтуїтивних мережевих з'єднань між людьми, процесами, даними і фізичними об'єктами. Це відкриває запаморочливі можливості, якщо врахувати, що зараз до мережі підключено 0,2% всього існуючого на планеті.
До 2020 року, коли до інтернету підключаться 50 млрд предметів, кількість інтернет-з'єднань перевищить 13 квадрильйонів, причому підключення кожного нового предмета буде збільшувати число з'єднань ще на 50 млрд.
https://www.youtube.com/user/lvlwlw
У зв'язку з цим найважливішою умовою реалізації Всеохоплюючої інтернету стануть інтелектуальні мережеві функції, що виводять керованість, контрольованість і масштабованість мережі на рівень, необхідний для підтримки настільки величезної кількості з'єднань.
Критично важливу роль у становленні Всеохоплюючої інтернету будуть грати поширення мобільних мережевих технологій, еволюція хмарних обчислень і розвиток протоколу IPv6.
Уявіть собі, наприклад, скільки з'єднань виникне між вашим автомобілем і іншими автомобілями, світлофорами, вашим житлом, технічними фахівцями, метеорологічними службами, дорожніми знаками і навіть з дорожнім полотном.
Все це зробить майбутній досвід водіїв несхожим на нинішній.
А привів я цей приклад тому, що в Cisco вже ведуться роботи зі створення першого в світі інтелектуального, підключеного до мережі автомобіля, і вже до 2015 року такий автомобіль може стати повнофункціональним вузлом комунікаційної мережі.
Дмитро Шоломко, директор компанії Google в Україні
Одна з технологій, яка визначатиме картину в найближчому майбутньому, - безпілотний автомобіль. 
https://www.youtube.com/user/lvlwlw
Google вже протестував кілька автомобілів, обладнаних такою системою.
Система управління автомобіля використовує інформацію, зібрану сервісом Google Street View, відеокамери, датчик LIDAR, встановлений на даху, радари в передній частині авто і датчик, підключений до одного з задніх коліс, який допомагає визначити позицію автомобіля на карті.
Ну і, звичайно, майбутнє за екологічними електромобілями, виробництво яких вже зараз активно впроваджується багатьма великими автовиробниками.
Вже в найближчому майбутньому пошукова система буде розуміти будь-який запит користувача і пропонувати йому найбільш відповідну інформацію.
Будуть розроблені системи, де дані будуть більш точними і структурованими.
Пенко Динев, генеральний директор "IBM Україна"
Говорячи про майбутнє технологій, ми насамперед говоримо про можливості когнітивних обчислень. Це те, що стає реальністю вже зараз. Згідно зі звітом IBM 5in5, через п'ять років комп'ютери зможуть чути, бачити, нюхати, відчувати і відчувати смак. Що це означає на практиці?
Вже зараз існують програми, що дозволяють комп'ютеру проводити первинну обробку зображення. На цьому побудовані системи безпеки в аеропортах і вокзалах. Однак аналіз при цьому обмежений заданими рамками, він залишається на рівні розпізнавання зразків.
У майбутньому комп'ютер зможе сприймати і аналізувати зображення в режимі реального часу, визначаючи наближення стихійних лих або крупну загрозу для громадської безпеки за фотографіями в Facebook.
Так, пролунають голоси про порушення кордонів особистого життя, але ви визначаєте їх самі, як у соціальних мережах. До того ж, законодавча база нового цифрового світу також буде змінюватися, щоб гарантувати безпеку даних.
https://www.youtube.com/user/lvlwlw
Здатність комп'ютера "відчувати" зможе перевернути модель онлайн-рітейлу.
Ваші діти, вибираючи одяг в інтернет-магазині, зможуть помацати тканину. Це буде можливо за допомогою технологій мікровібрації, які зможуть передавати тактильне відчуття на кінцеве пристрій.
"Чути" комп'ютер зможе не завдяки запису і передачі аудіофайлів, а за допомогою трансляції мови в ультразвукові коливання і назад.
Сьогодні ми можемо користуватися "розумним" нашийником, який здатний переводити в текстове повідомлення гавкіт собаки. У майбутньому комп'ютер зможе "зрозуміти" і пояснити, від чого плаче ваша маленька дитина.
Через п'ять років когнітивні системи зможуть вибирати те, що в цю хвилину потрібно і корисно для вашого організму.
Це дозволить скласти не тільки корисні, але й смачні дієти. Бібліотека смаків, зібрана по всьому світу, дозволить синтезувати смак, який до душі саме вам.
Комп'ютери зможуть аналізувати запахи за допомогою когнітивних сенсорів, що дозволить прискорити вихід на новий рівень медицини. Такі сенсори можна поставити в медустановах і офісах, щоб аналізувати бактеріальний склад повітря і попереджати про появу інфекції.
Дмитро Шимків, генеральний директор "Майкрософт Україна"
Можна виділити кілька основних тенденцій у розвитку технологій.
https://www.youtube.com/user/lvlwlw
У першу чергу, це перехід до використання декількох пристроїв - телефонів, комп'ютерів, планшетів і телевізора.
Контент для них синхронізується і можна, наприклад, почати дивитися футбол по дорозі додому з планшета, а закінчити - будинки на великому екрані.
Грань між роботою і особистими справами розмивається, так як наші робочі телефони - одночасно і наші особисті, і вже стає нормою використовувати персональні пристрої на роботі.
Те, що раніше було просто комп'ютером, тепер інтегровано скрізь - у машини, літаки, будівлі.
Що ж нас чекає завтра? Комп'ютерні технології будуть скрізь і одночасно ніде
Вони зникають в звичному нам вигляді і інтегруються в навколишнє середовище.Технології стануть більш непомітними і будуть з'являтися тільки тоді, коли потрібні, і завжди в такому вигляді, як нам треба.
Наприклад, пристрої зможуть розпізнавати оточення, в якому ми знаходимося, і показувати нам потрібну інформацію. Технології стануть нашими персональними асистентами і полегшать наше життя. Вони будуть перекладачами і провідниками у відпустці за кордоном, помічниками на кухні і на роботі.
Вони навчаться вгадувати наші потреби і будуть ще більш широко інтегровані в наші автомобілі, будинки, дороги, міста.
Кшиштов Йонак, голова представництва Intel в Україні, Білорусі, Молдові
Є кілька тенденцій, які будуть керувати розвитком технологій.
https://www.youtube.com/user/lvlwlw
По-перше, розвиток використання інтернету спричинить за собою збільшення кількості нових користувачів, нових типів пристроїв, підключених до мережі.
По-друге, важливим фактором стане забезпечення безпеки даних.
З величезними темпами зростання обсягу оброблюваних і збережених даних збереження їх конфіденційності буде все більш і більш важливим.
Актуальною буде простота взаємодії з технологією. Ми вже змінили взаємодію з пристроями за допомогою сенсорних інтерфейсів.
Інші інтерфейси будуть розвиватися так само швидко: розпізнавання голосу і жестів.
Максим Матяш, регіональний директор компанії SAP в Україні, Молдові та Грузії
Хмарні рішення, або "хмари", набувають все більшого поширення завдяки швидкому розвитку каналів зв'язку в телекомунікаційній галузі.
https://www.youtube.com/user/lvlwlw
Впровадження "хмар" стає основним пунктом стратегії абсолютної більшості компаній, а 80% нових програмних продуктів у найближчому часі будуть доступні саме у вигляді хмарних сервісів.
Сьогодні хмарні рішення знаходять своє застосування в самих різних галузях економіки.
Другий напрямок розвитку ІТ-технологій для бізнесу - мобільні рішення.
Мобільні технології активно інтегруються в рішення і дозволяють автоматизувати багато процесів управління.
Завдяки їм бізнес стає прив'язаним до географічного положення.
Можна використовувати будь-які мережі і будь-які мобільні пристрої, що значно розширює можливості бізнесу.
Нове покоління пристроїв
Олег Боднар
Вже через кілька років будь-який бажаючий зможе купити собі окуляри з функцією доповненої реальності. Через десять років в повсякденний побут увійдуть гнучкі дисплеї, які можна буде не тільки згортати "в трубочку", але і складати як аркуш паперу і носити в кишені.
Приголомшливими темпами розвивається технологія 3D-друку. Роздрукувати можна буде все, навіть їжу та одяг. Не залишиться універсальних розмірів - у кожної людини буде свій, індивідуальний розмір одягу.
А можливість друкувати їжу стане порятунком для алергіків і діабетиків: потрібно буде просто утриматися від додавання певних інгредієнтів.
До того ж можна буде повністю керувати своєю дієтою, аж до найдрібніших мінеральних домішок. За допомогою 3D-принтера вже сьогодні можна створити велосипеди, турбогвинтові двигуни. Друк автомобіля і удома теж не видається чимось неможливим.
https://www.youtube.com/user/lvlwlw
Фото migom.by
Економія очевидна: створення літака за допомогою 3D-друку зажадає на 97% менше коштів і на 83% менше часу, ніж створення фізичним методом. Природно, вартість усіх речових об'єктів зменшиться.
Дмитро Шоломко
Техніка вже змінилася. У багатьох людей є один пристрій, за допомогою якого можна спілкуватися, переглядати відео, слухати музику, працювати в Інтернеті або за документами і багато іншого. Це смартфон. Надалі він буде тільки вдосконалюватися.
Такі пристрої будуть володіти всією функціональністю сучасного смартфона, крім того, користувач зможе керувати ним за допомогою голосових команд, без необхідності діставати з кишені.
https://www.youtube.com/user/lvlwlw
Фото 24gadget.ru
Також у ньому будуть активно використовуватися елементи доповненої реальності.Наприклад, при погляді у вікно користувач зможе побачити інформацію про погоду на вулиці, а при підході до зупинки громадського транспорту - дані про ремонтні роботи та можливих альтернативних маршрутах.
Дмитро Шимків
Вже сьогодні на дорогах їздить 5 млн автомобілів Ford, які використовують Sync. Це технологія Microsoft, за допомогою якої водій може управляти всіма підключеними пристроями в автомобілі.
Завтра це будуть пристрої, які не просто розуміють задачу, яку ви виконуєте зараз, а й мета, яка перед вами стоїть, і видають підказки.
https://www.youtube.com/user/lvlwlw
Фото allthingsd.com
Уявіть технологію, яка розуміє мета якогось дослідження і готує потрібні вам матеріали, або яка аналізує зміст газети і видає тільки потрібне вам. Багато чого з цього вже знаходиться в розробці.
Кшиштов Йонак
Ми спостерігаємо швидкий розвиток різних типів пристроїв. Незабаром ми отримаємо найбільш підходящі типи пристроїв для різних способів використання, скажімо, різний розмір екрану або інший елемент керування залежно від місця використання - в машині або на дивані.
Нові продукти будуть поєднувати функціональність пристроїв різних моделей використання, наприклад, як Ultrabook - поєднання функціональності звичайного ноутбука з клавіатурою і планшета з сенсорним інтерфейсом.
https://www.youtube.com/user/lvlwlw
Фото ultrabooknews.com
Важливо використовувати відкриті стандарти, щоб уникнути проблеми інтеграції різних типів пристроїв.
Сценарії розвитку людства
Олег Боднар
Ще до 2020 року в світі може з'явитися комп'ютер зі надлюдським свідомістю. Повсюдно будуть функціонувати так звані віртуальні люди, що володіють автоматичним набором емоцій, жестів і реакцій, здатні розпізнавати мову і запам'ятовувати попереднє спілкування.
Тобто цілком можливо, що людина буде спілкуватися не з реальним, а з віртуальним персонажем, навіть не підозрюючи про це.
Природно, не всім такі зміни припадуть до душі. Буде невеликий відсоток людей, які свідомо відмовляються від благ, які їм дають технології, тим самим відстоюючи свою "свободу". Не можна дати гарантію, що хтось не спробує зловживати технологіями.
https://www.youtube.com/user/lvlwlw
Фото nnm.ru
Якщо все піде за найгіршим сценарієм, то реальність "великого брата" настане вже в 2014 році - Оруелл помилився на 30 років. Залишається вірити в демократію і розум людей, які не допустять таких катастрофічних наслідків.
Однак вовків боятися - в ліс не ходити. Ми знаходимося на порозі, можливо, найважливіших на нашому віку ринкових змін і змін в технологіях.
Ми вступаємо в епоху, коли інтернет може радикально поліпшити життя кожного жителя нашої планети: вилікувати важкі хвороби, допомогти вирішенню кліматичних проблем, удосконалити процеси ведення бізнесу і зробити кожен день життя людини набагато щасливішим.
Залишається зробити правильний вибір.
Дмитро Шоломко
В історії людства вже були спроби відмовитися від технологій і раціоналізованого суспільного устрою. Згадайте хоча б романтиків 19 століття або хіпі 1960-х років.
Тим не менш, в нашому постіндустріальному суспільстві технології продовжують розвиватися. При цьому вони стають все більш екологічними і розумними. Звичайно ж, все це має на увазі розумне користування даними.
Я вірю, що, виробивши правила і культуру поведінки в інтернеті, ми зможемо захистити свій простір, отримуючи всі вигоди від сучасних технологій.

Немає коментарів:

Дописати коментар