Шукати в цьому блозі

четвер, 25 квітня 2013 р.

ПЕРЕЛІК технічних засобів, що дозволено використовувати в ДАІ
  Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху   
 1. Технічні засоби для визначення швидкості руху: 
-вимірювач швидкості радіолокаційний "Беркут";"Сокол"; 
-вимірювач швидк.руху трансп.засобів радіолокаційний"Искра1""Радис"; -вимірювач швид.радіолокаційний відеозаписувальний               "РАПИРА""ВИЗИР".  
 2.Спеціальні тех.засоби,які працюють в авт.режимі, що мають функції фото-і кінозйомки, відеозапису: вимірювач швидк.радіолокаційний відеозаписувальний "ВИЗИР", з активованою функцією "автом. режим" модифікації ВИЗИР 03", вимірювач швидкості радіолокаційний з фотофіксацією "АРЕНА", лазерний вимірювач швидкості транспортних засобів "TruCAM". 
 3.Спеціальні тех.засоби для проведення огляду водіїв транс.засобів з метою виявлення стану алкогольного сп'яніння: газоаналізатор "AlcoQuant 6020";"Alcotest 6510";"Alcotest 6810"; газоаналізатор "Alcotest 7410 Plus com"; прилад спеціалізований визначення концентрації парів етанолу в повітрі, що видихається, "Алконт 01".
. 
Згідно інструкції  використання ВІЗИР:
       1. доказами про перевищення швидкості може бути тільки відео,  а фото з нього може застосовуватись  в випадках не повязаних з перевищенням швидкості. 
2. "Візир" може працювати від напруги 12 Вольт , а при заведеному автомобілі становить 14 Вольт і це порушує інструкцію використання.
     3. "Візир" може використовуватись тільки до 98% вологості, а при дощі вологість становить 100%.
4. "Візир" до 10 градусів тепла повинен використовуватись тільки в термочехлі.     
      5. "Візирем" дозволено фіксувати правопорушення тільки в попутному     напрямку  яким рухається патрульний автомобіль. Закон вимагає, щоб фіксація велася засобами фото-, кіно або відео зйомки, які працюють в автоматичному режимі ст. 14-1 КУпАП.
При застосуванні ТруСАМ, інспектор повинен виміряти та додати до протоколу, під яким кутом опромінювався автомобіль.ЗУ «Про метрологію та метрологічну діяльність.»

ДАІ заборонена стоянка поза населеним пунктом, тільки в режимі патрулювання - 12.3.2 наказ 111 

На відео немає дати і часу.

Немає коментарів:

Дописати коментар