Шукати в цьому блозі

неділю, 9 червня 2013 р.


Архієпископ Тернопільський, Бучацький та Кременецький УПЦ КП Нестор вважає, що передача Почаївської лаври монахам УПЦ МП ще більше утвердить церковну владу Росії над значною частиною українців, які є вірними УПЦ Московського Патріархату, і яких легко ідеологічно налаштувати у вигідному Росії руслі.
Почаїв неукраїнський











«У Почаївській лаврі і так проводять проросійську політику і нетолерантно відносяться до україномовних прочан або прочан з інших конфесій, можна лишень уявити, що буде, коли вони отримають весь комплекс у власність і будуть мати у ньому повну владу», – застеріг архієпископ Нестор.
Він також висловив нерозуміння ситуації, коли дане питання вдруге піднімається після того, як у 2012 році громадськість області вже виразилися обурення спробами вилучили лавру із списків об’єктів, які не підлягають приватизації. Проти такої ініціативи було зібрано 200 тис. підписів жителів області.
У відповідь митрополит Тернопільський і Кремінецький УПЦ (МП) Сергій пояснив позицію Почаївської лаври: «Двері лаври відкриті для всіх, але церковні таїнства здійснюються лише для вірян православної церкви. Якщо приходить уніат, то як ми можемо дати таїнство іновірцям?.. Це ж стосується і розкольників, як би вони себе не називали, вони за межами церкви (віряни УПЦ КП, – ред.)».
На Тернопільщині триває збір підписів до керівництва держави з вимогою не допустити прийняття закону, спрямованого на вилучення Почаївської лаври із списку об’єктів, які не підлягають приватизації.
Чимало політиків та громадських активістів переконані, що з прийняттям законопроекту тут розбудують міцний плацдарм для просування проросійської політики в Західній Україні.
Духовенство та громадськість докладають максимум зусиль, аби цього не допустити. Окрім збору підписів, готують хресні ходи, а, в разі потреби противники приватизації погрожують акціями громадської непокори.
Джерело: ЗАХІД.NET

Немає коментарів:

Дописати коментар