Шукати в цьому блозі

неділю, 16 червня 2013 р.

Заява в суд про ненадання дійсної інформації на запит:
До Веселинівського районного суду Миколаївської області
вул. Леніна, 36, смт. Веселинове, 57001,
Телефон: 21194, 21175

Позивач :
Стрільчук 

Відповідач :
Начальник Веселинівського РВ УМВС України в Миколаївській області Хижняк С.М., 57001 Миколаївська обл., смт.Веселинове, вул.Кірова 3, тел.. 2-11-26


АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ. 
про визнання дій протиправними

    Мною 21.01.2013 року до начальника Веселинівського РВ УМВС України в Миколаївській області Хижняка С.М. був направлений інформаційний запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (в додатках), який був зареєстрований в канцелярії працівником РВ УМВС Вайдою 21.01.2013 р.
Від начальника Веселинівського РВ Хижняка С.М. не надійшла відповідь , на вказаний інформаційний запит, у строки згідно Закону «Про доступ до публічної інформації». А сам текст не відповідав на запитання, яке я просив роз’яснити.
Такими діями чи бездіяльністю, начальником Веселинівського РВ, було порушено вимоги ст. 40 Конституції України, ст 14, 20, 22 та 25 Закону «Про доступ до публічної інформації».
Згідно ст. 14 Закону України "Про доступ до публічної інформації" розпорядники інформації зобов’язані надавати достовірну, точну та повну інформацію, а також у разі потреби перевіряти правильність та об'єктивність наданої інформації.
Так, як відповідь на запит не носить тієї інформації, яку я просив надати, а являється простою відпискою, тому я вважаю, що своєю відповіддю відповідач порушив Закон України «Про доступ до публічної інформації» ст.. 22.2. «Відповідь розпорядника інформації про те, що інформація може бути одержана запитувачем із загальнодоступних джерел, або відповідь не по суті запиту вважається неправомірною відмовою в наданні інформації.». 
За такі дії настає відповідальність: Закон України «Про доступ до публічної інформації» ст. 24. Відповідальність за порушення законодавства про доступ до публічної інформації п.5) надання або оприлюднення недостовірної, неточної або неповної інформації; п.6) несвоєчасне надання інформації;.
Внаслідок такої дії чи бездіяльності, було порушено моє право на доступ до публічної інформації, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення та зберігання відомостей, необхідних для реалізації своїх прав, свобод і законних інтересів.
Вказані діяння мають ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ст.212-3 КУпАП «Порушення права на інформацію», якою передбачена відповідальність за несвоєчасне або неповне надання інформації випадках, коли така інформація підлягає наданню на інформаційний запит громадянина відповідно до законів України "Про доступ до публічної інформації", "Про звернення громадян" та "Про доступ до судових рішень". 
Відповідно до розділу 5. Закону України «Про доступ до публічної інформації» ч.1. ст. 23. Рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені до керівника розпорядника, вищого органу або суду. Та згідно ч. 2 ст. 166 КАС України, у разі необхідності суд може постановити окрему ухвалу про наявність підстав для розгляду питання щодо притягнення до відповідальності осіб, рішення, дії чи бездіяльність яких визнаються протиправними, а Протокол про адміністративне правопорушення, у відповідності до ст. 255 КУпАП складається прокурором.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 6, 17, 18, 94, 104, 105, 106, 166 КАС України, 
ПРОШУ:
1. Визнати протиправною бездіяльність начальника Веселинівського РВ УМВС України в Миколаївській області Хижняка С.М. в частині надання недостовірної або неповної інформації в своїй письмової відповіді по суті інформаційного запиту Стрільчука М. С. від 21.01.13 р.;
2. Визнати протиправною бездіяльність начальника Веселинівського РВ УМВС України в Миколаївській області Хижняка С.М., а саме порушення ст.20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» по інформаційному запиту Стрільчука М. С. від 21.01.13 р.;
3. Зобов’язати начальника Веселинівського РВ УМВС України в Миколаївській області Хижняка С.М. надати повну і достовірну відповідь по суті інформаційного запиту Стрільчука М. С. від 26.01.12 р.;
4. Постановити окрему ухвалу про наявність підстав для розгляду питання щодо притягнення до відповідальності осіб, винних у бездіяльності щодо ненадання інформації у встановлений законом строк та направити її для виконання до прокуратури України.

Додаток:
1 Копія скарги від 30.11.2012р. (2 арк.) – 2 екземпляра;
1. Копія відповіді (на скаргу) від 21.12.2012р. (2 арк) – 2 екземпляра;
1. Копія інформаційного запиту від 21.01.13 р. (1 арк.) – 2 екземпляра;
3. Копія відповіді від 12.02.201р на інформаційний запит (2 арк.) – 2 екземпляра.




«26» лютого 2013 року __________________ Стрільчук М.С.

Немає коментарів:

Дописати коментар