Шукати в цьому блозі

четвер, 13 червня 2013 р.

Греки дали мусульманам термін до 30 червня, щоб ті залишили Грецію
Грецькі націоналісти пообіцяли зірвати будівництво мечеті в Афінах. Активісти ультраправої грецької партії «Хрісі Авгі» («Золота Зоря») звернулися до Федерації грецьких мусульман з вимогою «забратися з країни до 30 червня». В іншому випадку місцеві радикали пригрозили пригадати 400 років турецького ярма і «заколоти агресивних мусульман, як ягнят на Гіро».
Після того, як влада Греції вирішили розглянути можливість будівництва в Афінах нової мечеті, понад 110 тис. осіб висловили готовність виступити проти зведення ісламського культової споруди, повідомляє газета Dhma.

Активісти з партії ультраправих греків дали мусульманам термін до 30 червня, щоб ті покинули територію Греції. Радикали з ультраправої партії «Хрісі Авгі» також висловили готовність зірвати будь-які спроби будівництва мечеті в Афінах. Раніше представники партії не раз заявляли, що нелегальні мігранти, основна маса яких мусульмани, несуть відповідальність за поточні економічні біди і значне зростання злочинності в країні.

Керівництво Греції вже кілька років обіцяє побудувати місцевим мусульманам мечеть, але через протистояння громадськості чиновники щоразу відмовляються від цих планів.

Справа в тому, що більшість греків поділяє думку націоналістів. Вони вважають будівництво мечеті в Афінах неправильної платою мусульманам за захоплення Константинополя і перетворення храму Святої Софії в мечеть і музей. Крім того, у греків живі в пам'яті геноцид, масові вбивства і терор з боку турків.

«Ми не готові пробачити тих, з-закого ми були позбавлені державності і базових прав», - розповів мистецтвознавець афінського університету Ніки Ніколау.

Немає коментарів:

Дописати коментар