Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 23 серпня 2013 р.

Вчені розробили пляшку, яка сама заповнюється водою.Це звучить як казка. Проте, реальний продукт американської компанії, орієнтованої на нанотехнології, яка виготовила спеціальні пляшки, які заповнюються водою. Це не диво, просто принцип отримання вологи, який практикують комахи в пустелі Намібії. Це може призвести до революції в країнах, що розвиваються.
Африканські пустелі є одним з найбільш сухих місць у світі, де кількість опадів за весь рік становить всього 1,3 сантиметра. Тим не менш, ця пустеля живе.Його жителі здатні виконувати конденсацію повітряного потоку, який несе вологу з океану. Жуки просто вилазять на дюни хвостами до вітру і розтягують надкрильники. Захоплена вода повільно накопичується на їхніх спинах і тече прямо в рот. Тепер цю процедуру вирішила використати NBD Nano, яка була заснована двома біологами, хіміком-органіком та інженером-механіком, які створили синтетичну копію жука за допомогою чітко визначеної структури полімеру, з її допомогою утворюються пористі наноматеріали зі спеціальними властивостями.
Залежно від середовища пляшка з цього матеріалу, здатна «зловити» води до трьох літрів на одну годину."У сухих місцях, таких як пустелі немає легкого доступу до води. Таким чином, якщо ми отримаємо дешеву кілька літрів води  на день, це буде для людей і навколишнього середовища  мати великий вплив ", сказав він BBC один із засновників NBD Nano Мігель Гальвес.Проте до цих пір в грі є ціни на матеріали які поки, що є дорогі, але інтерес до винаходу може мати армія або будівельна індустрія, в багатих країнах для створення садів на дахах, або навпаки також для видалення вологи з будинків. Тільки при масовому розгортанні можливе падіння ціни  аналогічних пляшок і це може забезпечити питною водою райони Африки та Азії.

Немає коментарів:

Дописати коментар