Висушувати пагони кануферу потрібно на папері в тіні, розстилаючи тонким шаром (після сушіння зникає гіркота), подрібнюю і зберігаю в скляній посудині темного кольору. Кануфер – дещо забуті прянощі. Листочки у свіжому та сушеному вигляді я використовую для засолювання огірків, кабачків, патисонів, а зелені листки додаю до салатів для підсилення аромату. Можна також додавати до компотів, киселів, варення, лікерів, квасу та пива.
Виходить з нього запашний бальзамічний чай. У медичній практиці кануфер використовується для лікування шлунку, при запальних процесах кишківника, гепатитах. Особлива цінність цієї рослини в тому, що вона лікує складні хвороби шкіри та деякі види екзем.
Немає коментарів:
Дописати коментар