Шукати в цьому блозі

суботу, 8 березня 2014 р.

Боротьба з вологим підвалом.
Потрібно розмістити у сховищі якомога більше посудин із негашеним вапном (по кутках, на полицях). Воно дуже добре підсушує повітря. Час від часу (після його груд- кування) доведеться підсипати свіже. Узагалі найкраще поглинає вологу з повітря, осушуючи його, білий мох. Це чудовий адсорбент, але знайти його можна тільки в лісі. Швидкого ефекту можна добитись, якщо разом із цим покласти у вогкий кут або біля стіни кілька розжарених кера-

суботу, 1 березня 2014 р.

Боротьба з цвіллю.
 Повністю нейтралізувати гриби неможливо,тому що їхні спори – у великій
або малій кількості – постійно перебувають навколо нас. Однак нам під силу стримувати ріст і розвиток цвілі, убезпечивши себе від шкоди, яку вона здатна заподіяти нашому здоров’ю. Для боротьби з плямами невеликих розмірів у житлових приміщеннях можна скористатися перекисом водню або оцтом. Але вони можуть зупинити розповсюдження цвілі лише тимчасово. Для повного знищення грибка необхідні радикальніші заходи. Для початку треба добре висушити запліснявілі місця. Доцільно зняти з поверхні стіни
уражену штукатурку, а за необхідності – й частину стіни. Затим підготовлену поверхню обробити антисептиком комплексної дії. В особливо запущених ви-
падках потрібна кількаразова обробка, з тим щоб засіб проник якомога глибше в товщу стіни і знищив усі спори цвілі. Через добу-дві знезаражену поверхню слід покрити гідрофобізатором – засобом, що запобігає повторній появі грибка. І тільки після цього ділянку можна заново оштукатурити.
Бажано, щоб усі антигрибкові засоби були одного виробника, оскільки вони ефективно доповнюють дію один одного. При роботі з протигрибковими
препаратами важливо пам’ятати, що всі вони отруйні і вимагають дотримання правил бережного з ними поводження. Хоч нині з’явилися засоби на водній основі, застосування яких допустиме навіть у житлових кімнатах і приміщеннях, де зберігаються харчові продукти. У будь-якому
разі необхідно чітко дотримуватися інструкції.

неділю, 9 лютого 2014 р.

Як вирощувати сало і м"ясо:
 Найкраще вибрати свинку для подальшої репродукції одразу після опоросу. Спершу придивіться до двох-трьох «кандидаток», звертаючи увагу на величину (нормальна вага поросяти при народженні – 1,2-1,5 кг) і кількість
сосків (їх має бути 6-7 пар).Свиню, яку ви хочете залишити на плем’я, повинна рости біля матері не менше двох місяців.
Новонароджених доцільно підсадити до грудних сосків– там більше молока. Якщо його не вистачає, потрібно відлучити частину малят, тоді майбутнім мамам дістанеться більше.Коли ж у свиноматки зовсім мало молока, то від неї взагалі не варто залишати свинок на плем’я.
У перші дві-три години життя малюки обов’язково мають отримати молозиво. Також з першого дня їм необхідно давати свіжу і чисту воду. До двох-трьох
тижнів сисунці годуються тільки материнським молоком. Затим поступово треба починати підгодовувати – зазвичай підсмаженим ячменем і коров’ячим молоком. З другої декади життя порося може з’їдати за добу від 25 г зерна і випивати від 100 мл коров’ячого молока. Кількість того й іншого потроху збільшують. За перші два місяці життя порося з’їдає 17-20 кг зерна і випиває 20 л молока. У віці 2-3 днів корисно зробити ін’єкцію залізовмісного препарату(ферродекс, урзоферан) і повторити її через три тижні. Крім заліза, поросятам, як правило, не вистачає міді та кобальту. Тому не зайве змащувати соски свиноматки розчином солей цих мікроелементів або червоною глиною.
Починаючи з другого місяця життя раціон поповнюють зеленою масою бобових, а взимку – картоплею і морквою. Спочатку корм подрібнюють на дрібній тертці,потім на великій, потім ріжуть ножем. У перші день-два дають
20-25 г соковитих кормів, надалі норму збільшують до 300 г на добу.
У період вирощування від 20 до 40 кг свинки особливо потребують мінеральних добавок. Солі,залежно від маси тварини, треба давати від 5 до 15 г на день. В окрему годівницю насипте преципітат, фосфат кальцію або кісткове борошно, покладіть крейду.
У раціон намагайтеся вводити премікси. Влітку свинці згодовують 1,5-1,7 кг зернової суміші, 0,3 кг високобілкових концентратів, 2 кг зеленої маси бобових, 1 л молока на день. Взимку вона повинна отримувати 1,61,7 кг злакових кормів, в тому числі 0,5-0,6 кг високобілкових,2-2,5 кг картоплі або коренеплодів, 1 л молока.
Найліпше поєднувати концентрати з подрібненими соковитими
кормами.У першу злучку племінних свинок пускають у віці 11-13 місяців при масі 130-140 кг. Свинок, від яких планується отримувати поголів’я для відгодівлі, злучають у 9-10 місяців при вазі від 110 кг.
Вирощуємо перець в вазонках:
Плоди багаті вітамінами А, С,містять залізо, кальцій і мікроелементи. Завдяки тому, що гострий перець знижує кров’яний тиск (а не підвищує, як думає ба-
гато хто), він корисний при гіпертонії та інших серцево-судинних
захворюваннях. Із плодів роблять настоянку на спирті та застосовують при невралгії та радикуліті зовнішньо. Рослина завдяки своїм бактерицидним властивостям очищує повітря в кімнаті (притлумлює розвиток шкідливих мікробів), де вона росте. Бачите, скільки плюсів? А тепер коротко про агро-
техніку.Найкращий час для висівання насіння – лютий – початок березня. Ґрунт – універсальний, із додаванням перегною та невеликої кількості піску. Насіння перед сівбою слід знезаразити протягом 25 хвилин у рожевому роз-
чині марганцівки,промити і замочити на добу у воді(бажано талій) із краплиною соку алое. Висіяти в підживлену комплексним мінеральним добривом і пролиту окропом землю, накрити поліетиленовою плівкою і поставити в тепле місце. Коли з’являться перші сходи, плівку треба зняти і поставити горщик чи ящик у світле тепле місце. Двічі на тиждень ємність слід повертати іншим боком до світла. При появі двох справжніх листочків перець підсипають землею, аби уникнути пікірування,яке погано переносить ця культура. Коли рослини підростуть(на них з’являться три-чотири справжніх листочки), два-три рази з інтервалом два тижні їх потрібно підживити розчином сірчанокислого калію і суперфосфату, настоєм попелу. І ось нарешті перчик зацвітає. Для ліпшого запилення рослині тре-
ба допомогти – струсити її зробити це вручну ватним тампоном або ж ку-
пити спеціальний препарат «Зав’язь» і побризкати. Поливати потрібно до-
сить щедро, як тільки підсихає верхній шар ґрунту. Кінчики гілок прищипувати до настання цвітіння, видаляти пагони,спрямовані всередину крони,а також ті, що відплодоносили.
Маленькі перчики збирають вибірково, у міру достигання.Після закінчення плодоношення кущики потребують омолодження – їх пересаджують у відпо-
відного розміру горщики методом перевалювання, щоб не пошкодилось коріння. За грамотного догляду гострий гіркий перець може жити й давати врожай три-чотири роки.

неділю, 2 лютого 2014 р.

Ранкова Прага на Водохрестя.

Староміська площа в Празі.

Розваги на Староміській площі в Празі 2.

Празький Орлой, його кукурікання з апостолами.

Сани Миколая з подарунками.

Лебедина пісня або як вони залицяються?