Шукати в цьому блозі

понеділок, 28 жовтня 2013 р.

Сьогодні день "визволення" в Україні.
 Що ж означає слово "визволення"?
Щоб відповісти, попробуйте уявити ситуацію. От маєте ви свою квартиру, живете в ній так, як вам зручно. Аж раптом сусіду Гансу стало тісно, він виламав ваші двері, приперся, надавав по мордах і строго сказав, що все, потрібно потіснитись, тут мені треба розміститись і взагалі все тут буде тепер по-моєму.
Хто буде для вас той Ганс? Правильно - агресор, загарбник, завойовник, окупант і т.д.
А тепер уявіть, що інший ваш сусід - Іван - у відповідь на це теж вламався у двері й вибив із вашої квартири нахабного Ганса. З вашою - примітьте! - активною участю.
Хто буде для вас Іван? Визволитель чи? Відповідь на це питання зовсім не однозначна і залежить від того, що буде робити Іван ПІСЛЯ того, як викине Ганса.

Якщо Іван після того вип’є з вами чарку, посидить трохи, побалакає за життя, а потім ВИЙДЕ й піде собі до себе додому, а ви лишитесь у своїй квартирі сам, як до Ганса, то нема вже питань, Іван - визволитель.
Але якщо Іван після того просто займе місце й роль Ганса... То це не буде ніяке визволення. Це буде ВІДВОЮВАННЯ. Іван просто відвоював у Ганса вашу квартиру ДЛЯ СЕБЕ. Причому - підло ж! - із вашою участю!


Немає коментарів:

Дописати коментар